یکی از وظیفههای اساسی ما این است که عیدها و همچنین روزهای وفات و شهادت را گرامی و بزرگ بداریم. به این کار میگویند تعظیم شعایر.
وبلاگ هم میتواند به عنوان یکی از ابزارهای تعظیم شعایر استفاده شود.
من اعتراض دارم. برای وبلاگستان مذهبی فارسی متاسفم. همچون رسانه ملی که روزهای مناسبتی یادش میافتد که از نمادها، موسیقیها، انسانها و موضوعهای مذهبی و ظاهرا مذهبی استفاده کند، سرزمین وبلاگهای ما هم همین کار را میکند. روزهای مناسبتها که میشود، هر کسی از آقای گوگل یک جستجوی جالب میکند، شعری را انتخاب میکند، یا متن ادبی جذابی را پیدا میکند و در کنار یک عکس رمانتیک توی وبلاگش میگذارد.
احتمالا الان دارم به وبلاگهای مذهبی توهین میکنم. توی همین لینکهای خودم هم کم نیستند وبلاگهایی که کارشان در مناسبتهای مذهبی دقیقا همین است.
درست است که ما باید وظیفه خود را در قبال آرمانها و عقیده خود انجام دهیم اما این کار مخاطراتی هم دارد که نیاز به دقت زیادی دارد. پرداختن تکراری و بدون خلاقیت به مناسبتهای مذهبی و غیر آن حتا ممکن است نتایج کاملا منفی داشته باشد. آن چنان که این تجربه در صداوسیمای عزیز به انجام رسیده است!
خیلیها میگویند ما باید این کار را بکنیم. میگویند ما باید وظیفه خودمان را انجام دهیم. به خاطر همین هم هیچ توجهی نمیکنند که آیا در این کارشان حرفی هم برای گفتن دارند یا نه؟ آیا نوشتههایشان در جهت تعظیم شعایر نتیجهای هم دارد یا نه؟ آیا خواننده وبلاگها به یادداشت شما توجه میکنند؟ چیز تازهای یاد میگیرند؟
همین الان سری به اینجا بزنید. چهارقل یک پایگاه اینترنتیست برای اطلاعرسانی روزانه از آنچه با موضوع اندیشه دینی و نیز فرهنگ جبهه، عاشورا، انتظار، شهادت و حقطلبی در گسترهی وب منتشر میشود.
به شهادت پیر و جوان و زن و مرد، اکثر وبلاگهایی که در این خبرخوان آنلاین وجود دارد، از همان وبلاگهایی هستند که شرح دادم.
این است سرگذشت وبلاگنویسی متعهد فارسی. پرداختن به محتوا بدون توجه به فرم. بیتوجهی به اقتضائات دنیای وب.
http://fateh.parsiblog.com